Service & Advies

De belangrijkste tips bij het aanschaffen van tegels

Verbouwingen zijn geen alledaagse gebeurtenissen. De kans is groot dat je wat deskundig advies kunt en wilt gebruiken. Hier hebben we al ons advies op één handige pagina samengebracht, zodat je goed voorbereid aan de slag kunt met je nieuwe project. Mocht je liever iemand persoonlijks willen spreken? Dat kan via (0485) 79 45 26 of kom naar een van onze showrooms!

Het kiezen nieuwe tegels is een belangrijke beslissing, en we willen ervoor zorgen dat we de juiste tijd en aandacht aan jouw behoeften kunnen besteden. Om jouw unieke wensen te bespreken, raden we aan om een afspraak te maken wanneer je uitgebreid advies nodig hebt. Op die manier kunnen we volledig aan jouw zijde staan.

Tijdens een afspraak zullen we graag met jou in gesprek gaan over jouw wensen en je begeleiden bij het maken van de juiste keuzes. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om een ruimte in te tekenen en een leg plan te maken, zodat je een duidelijk beeld krijgt van hoe jouw nieuwe ruimte eruit kan zien.

Kies hieronder de dichtstbijzijnde showroom en plan een ontmoeting met een van onze ervaren verkoopadviseurs.

Als je liever eerst wat inspiratie op wilt doen en onze producten in persoon wilt bekijken, ben je van harte welkom om ons te bezoeken zonder vooraf een afspraak te maken. We kijken ernaar uit om je te helpen bij het realiseren van jouw project.

Afspraak plannen

"*" geeft vereiste velden aan

Gewenste locatie*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welke tegel past bij mij?

Belangrijkste Eigenschappen van Tegels

Tegels zijn een essentieel onderdeel van elk interieur- of exterieurontwerp, en het is van cruciaal belang om de juiste keuzes te maken. Hier zijn enkele van de belangrijkste eigenschappen om rekening mee te houden bij het selecteren van tegels:

1. R-Waarde (Stroefheid): De R-Waarde is een maatstaf voor de stroefheid van een tegel. Een tegel met goede stroefheid is altijd handig, omdat het zorgt voor grip en daarmee de veiligheid verhoogt. Daarnaast houdt een stroeve tegel beter vuil vast, waardoor deze moeilijker te reinigen is. Bij ons kun je aangeven in welke ruimte je de tegels wilt gebruiken en jouw persoonlijke voorkeuren. Onze medewerkers zullen dan de perfecte R-Waarde voor jou selecteren.

2. Formaat: Het formaat van de tegel speelt een grote rol in het algehele ontwerp. Grote tegels kunnen een gevoel van rust en ruimte creëren, maar ze kunnen ook lastiger te leggen zijn, vooral in kleinere ruimtes. Kleinere tegels daarentegen kunnen complexere patronen mogelijk maken en zijn vaak geschikt voor gedetailleerde ontwerpen.

3. Aantal Prints per Tegel: Het aantal prints per tegel bepaalt of de tegel een levendige uitstraling heeft. Een tegel met meerdere verschillende prints binnen een serie creëert een gevarieerd visueel effect, terwijl tegels met minder prints een meer uniform uiterlijk bieden. Het is essentieel om dit aspect in overweging te nemen bij het kiezen van tegels om de gewenste esthetische uitstraling te bereiken.

Bij ons staan we klaar om je te helpen bij het selecteren van de perfecte tegels die aan al je wensen voldoen. Neem contact op met een van onze verkopers en laat ons weten in welke ruimte je de tegels wilt gebruiken, evenals je persoonlijke voorkeuren. Wij zullen ervoor zorgen dat je de tegels krijgt die perfect passen bij jouw project.

4. Gekalibreerde Tegels: De meeste tegels zijn tegenwoordig gekalibreerd (gerectificeerd), wat betekent dat ze op de millimeter nauwkeurig zijn gesneden om exact gelijke breedtes te hebben op elke hoek. Dit maakt het mogelijk om ze zeer strak tegen elkaar te plaatsen, waardoor de voeg minimaal wordt en een prachtig beeld ontstaat. Bovendien zijn deze tegels gemakkelijker schoon te houden en blijven de voegen langer schoon.

5. Glans, Mat of Soft Tegels: Tegels zijn verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, waaronder glans, mat en soft. Glanzende tegels, zoals witte wandtegels met glans of marmeren tegels met glans, zijn gemakkelijk schoon te maken, maar kunnen glad zijn en gevoelig voor krassen. Mat keramische tegels krassen (nagenoeg) niet, vlekken niet en absorberen geen vloeistoffen. Ze bieden een andere uitstraling dan glanzende tegels. Soft tegels combineren elementen van glans en mat en zijn gemakkelijk schoon te houden zonder te krassen. Er zijn zelfs tegels die stroef zijn als de tegel nat is, maar gladder worden op het moment dat het is opgedroogd, dat is vrij uniek, maar wel mogelijk 😉.